Blog

A DogBone + DogSeatone kombináció mellé hasznos tanácsok is járnak

2023.08.03 10:51
A DogBone + DogSeatone kombináció mellé hasznos tanácsok is járnak

A legjobb csontpor, porc- és ízületerősítő kutyáknak a DogBone + DogSeatone kombináció, de az étrendkiegészítőkön túl fontos a helyes életvitel is!

Tudta, hogy ízületi és csontrendszert érintő problémák nem csak sérülésből következhetnek? Vannak fajták, amik genetikájukból, testfelépítésükből adódóan hajlamosak ilyen jellegű egészségügyi bántalmakra. Külön figyelmet érdemelnek a kölykök és vemhes nőstények, ezeknek a kutyáknak kalcium pótlásra van szükségük, mivel csontozatuk erősítésre szorul. Az idős ebek ízületi bántalmakra hajlamosak, és ott vannak a munkakutyák, amiknek mindkét fronton extra támogatást kell kapniuk.

A legjobb megoldás valamennyi esetben a megelőzés, de pontosan hogyan? Ehhez hoztunk most néhány hasznos tanácsot, hogy az Ön kedvencének is öröm legyen a mozgás!

  • A fűtött helyiség jó alap az egészséges ízületekhez és csontozathoz, amennyiben erre nincs lehetőség, érdemes kialakítania egy jól szigetelt kutyaházat. Hasznos kellék lehet egy vetbed, ami szárazon és egyben meleget tartja az ebet igazán zord időben is.
  • A rendszeres mozgás kiemelten fontos, akkor is, ha esetleg már küzd valamilyen problémával kedvence. Mozgás nélkül az izomzat fokozatosan leépül, az ízületek pedig merevvé válnak, viszont beteg, idős kutya esetén mindenképpen legyen mértékletes.
  • Hasonlóan problémás a túlsúly, a plusz kilók feleslegesen terhelik az ízületeket és csontokat. Bármennyire is nehéz olykor nemet mondani a kunyerálásra, legyen szigorú, és inkább csak alkalomszerűen adja meg magát a kérlelő szemeknek.

Ha a felsoroltakat betartja, máris sokat tett kedvence egészsége érdekében, azonban a legfontosabb a megfelelő étrend. Gabonát, burgonyaféléket egyáltalán nem kaphatnak az ebek, de a tejtermékekkel is érdemes csínján bánni. Ami a tálkába kerül, legyen tápanyagokban gazdag, az omega 3 zsírsavak, a glükozamin, a chondroitin és a glükozaminoglycan különösen fontos, utóbbit természetes módon tartalmazza a zöldkagyló kivonat kutyáknak kifejlesztett változata.

Végül ne feledje az étrendkiegészítőket, a legjobb porc- és ízületerősítő, illetve csontpor kutyáknak a DogSeatone és a DogBone kettőse. A két készítmény együttes erejével kedvence komplex védelmet élvezhet az ízületi és csontrendszert érintő problémákkal szemben, illetve mindkettő hatékony már kialakult betegségek esetén, kiegészítő kezelésként. Ha úgy gondolja, hogy kedvence a legjobbat érdemli, rendeljen tőlünk bizalommal!