Blog

A marha csontpor, mint természetes kalciumforrás kutyáknak

2023.12.11 12:59
A marha csontpor, mint természetes kalciumforrás kutyáknak

Látszólag a csont a megfelelő kalciumforrás kutyáknak, van azonban annál sokkal jobb megoldás is. Lássuk a kalcium jelentőségét és hogy mit tud a marha csontpor!

A kalcium számos élettani folyamatban vesz részt; befolyásolja a normál szív- és érrendszeri aktivitást, a véralvadást, az izomfejlesztést és az idegrendszer működését, elsősorban mégis a csontok és a fogak egészségének őreként tekintünk rá. Egyértelmű tehát, hogy minden felelős gazdinak gondoskodnia kell kutya csonterősítőről, hisz az valójában nem csak a mozgásszervi panaszok megelőzéséért felel, hanem komplex módon támogatja a négylábú pajtások egészségét.

A kutyák kalciumigénye függ a koruktól, a méretüktől, a fajtájuktól, az étrendjüktől és az általános egészségi állapotuktól is. A kölyökkutyák, a vemhes és szoptató szukák, a nagytestű és óriás fajták, valamint a beteg vagy gyógyulófélben lévő kutyák azonban extra kalciumot igényelnek. Általános szabályként a kutyák napi kalciumigénye a testsúlyuk 0,5-1%-a, ám ahogy az az előbbiekből jól látható, számos befolyásoló körülmény lehet.

Érdemes állatorvossal egyeztetve beállítani a megfelelő mennyiséget, az intő jelekre azonban mindenképp a gazdinak kell ügyelnie. A kalciumhiány tünetei lehetnek a csontok és a fogak gyengesége, az izomgörcsök, a bőr- és szőrproblémák, az étvágytalanság, a fáradtság és a növekedési zavarok. Mindazonáltal fontos tudni, hogy a túlzott kalciumbevitel is káros lehet a kutyák számára, ezért is célszerű szakértővel konzultálni. No de mi a megfelelő kalciumforrás kutyáknak?

Erre a kérdésre sokan tudni vélik a választ, hisz egyértelműnek látszik a csont. Csakhogy az szilánkosra törve számos egészségügyi probléma okozója lehet, illetve elakadhat a nyelőcsőben, így más megoldás után kell nézni. A legjobb a marha csontpor, hiszen az teljesen természetes, magas a kalciumtartalma és könnyen felszívódik a szervezetben, viszont nem okoz olyan veszélyeket, mint a nyers vagy főtt csont.

Ha Önt is érdekelné egy remek csonterősítő kutyáknak, bízzon a marha csontpor természetes erejében, a DogBone segíthet kedvencének!