Blog

Csontpor kutyáknak a kalcium természetes pótlására

2022.12.07 14:25
Csontpor kutyáknak a kalcium természetes pótlására

A kalcium a négylábúak barátja is. Az erős csontok, egészséges szervezet érdekében a kutyáknak csontport adni minden gazdi javára válik.

Az állatok tápláléka nem biztos, hogy a leggondosabb odafigyelés mellett is elég kiegyensúlyozott ahhoz, hogy minden vitamint és ásványi anyagot megkapjon az állat. Indokolt étrend kiegészítőkkel is dúsítani a kutya táplálékát annak érdekében, hogy ne szenvedjen hiányt semmiben és ne alakuljanak ki hiány tünetei.

A kalcium az az ásványi anyag, ami a csontok egyik fő alkotóeleme. Amellett, hogy az ízületek, porcok, fogak és csontok fejlődését támogatja, ideális állapotát fenntartja, az emésztést és az idegrendszert is pozitívan képes befolyásolni. Miért fontos a kutyának már kiskorától kezdve kalciumot adni?

A kalcium kutyáknak kifejlesztett változata a fiatal ebek fejlődésében játszik szerepet. Később sem nélkülözhetik az állatok a csontpor kutyáknak készült változatát. A felnőtt állatok fajtától függően mozgékonyabbak vagy kevésbé aktívak. A sokat mozgó állatok ízületei begyulladhatnak, a porcok kopásnak indulhatnak. A kutya fizikai állapotát befolyásolják az életkörülményei, az állatot ért balesetek is. A gazdi felelőssége a legjobb körülményeket megteremteni annak az állatnak a számára, amiért felelősséget vállalt.

A csontpor kutyáknak elsőrangú minőséget képviselő étrendkiegészítő állatoknak, mert összetett molekulaformája képes hatékonyan beépülni.  A fiatal és a felnőtt kutyák is olyan adagolásban kapjanak kalciumot, ahogyan az a méretük, fajtájuk, illetve a mozgásigényük alapján ideális. Az étrendhez igazított, pontos adagolással elkerülhető a túladagolás és az azzal járó zavarok. Adható megelőzésre vagy pedig egészségügyi panaszok esetén.

A kutyája tovább marad az a már jól ismert, vidám, izgága, minden csibészségre kész pajtás, akit megismert. A kalciumot tartalmazó étrendkiegészítő termék elérhető online, a webáruházunkban. A beszerzésről egyszerűen tud gondoskodni, ha felkeresi a boltunkat, amikor az előző csontpor adag már elfogyott!