Blog

Együtt mozog kedvencével? Ne feledje az ízületerősítőt a kutyának!

2023.11.09 13:06
Együtt mozog kedvencével? Ne feledje az ízületerősítőt a kutyának!

A közös sportolás erősíti a kutya-gazdi kapcsolatot és fitten tartja kedvencét, de az egészség mindennél fontosabb. Rendeljen ízületerősítőt a kutyának!

Ha Ön is szeretne mindent megadni négylábú kedvencének, akkor a finom falatok és sok-sok szeretgetés mellett akad még valami, ami legalább ilyen fontos. A fizikai és mentális egészség megőrzése érdekében az ebeknek éppúgy szükségük van a rendszeres mozgásra, mint nekünk, embereknek. Ha megvan a napi 2-3 séta, az remek alapot ad ahhoz, hogy a kutyus sokáig fitt maradjon, de korántsem elegendő.

Hogy mennyi mozgást igényel az eb, az függ a fajtájától és az életkorától, ezen felül figyelembe kell venni a fizikai adottságait is. Ha olyan megoldásban gondolkodik, ami kedvez a kutyusnak és közben Ön is hasznosan töltheti az idejét, érdemes megismerkednie a manapság oly népszerű kutyás sportokkal, melyek mindegyike a közös aktív kikapcsolódásra épít, vagyis segít elmélyíteni a kutya-gazdi kapcsolatot is. Íme pár példa:

  • Az Agility lényege, hogy az ebek gazdájuk utasításait követve teljesítsenek egy erre kialakított akadálypályát.
  • Az Obedience a követés, ugrás és apportírozás hármasára alapoz, miközben a szociális képességeket is trenírozza.
  • A Canicross a közös futás élményét adja, itt egy speciális hevederrel van összekapcsolva a gazdi és kedvence.
  • A Bikejoring egészen hasonló az előzőhöz, azzal a különbséggel, hogy míg a kutyus fut, addig a gazdi biciklizik.

Bár a fizikai igénybevétel mindegyik sportnál más, az összesnél elengedhetetlen a porc- és ízületvédelem a kutyáknak. Hatékony és egyben természetes megoldás az új-zélandi zöldkagylóból előállított étrendkiegészítő, ami magas glükozamin tartalmának köszönhetően támogatja a porcszövetek és ízületek regenerálódását, megelőzve ezzel a mozgásszervi panaszokat. A zöldkagylópor kutyáknak már meglévő probléma estén is jó választás, mindössze néhány hét alatt enyhíti a panaszokat.

A rendszeres mozgás nélkülözhetetlen az ebeknek, de a porc- és ízületvédelemről se feledkezzen meg! Az új-zélandi zöldkagyló csodája csupán pár kattintásra van Öntől, rendeljen étrendkiegészítőt kedvencének!