Blog

Hogyan lehet felismerni a kutyák ízületi porckopását?

2023.03.15 11:12
Hogyan lehet felismerni a kutyák ízületi porckopását?

Szeretné tudni, hogy hogyan jelentkezik az osteoarthritis a kutyáknál? Most itt a lehetőség, hogy a kérdésre választ kapjon, így az időben felismerhető.  

Az ízületi porckopás a kutyákat is érintheti, egyes fajták kifejezetten veszélyeztetettnek számítanak ebből a szempontból. Nem ritka, hogy már fiatalabb korban is jelentkezhet a betegség a kedvenceknél, főleg a nagyobb, óriás testű ebeknél.

Az esetek nagy részében azért érkezik későn a segítség, és kezdik el adagolni a gazdák az ízületvédőket a kutyáknak, mert nem ismerték fel időben az porckopás jeleit. Rendkívül fontos, hogy tájékozódjanak a kutyatartók a tipikus tünetekről, ugyanis, ha hamar sikerül beazonosítani a betegséget, még lehet mérsékelni a bajt.

Mik a tipikus jelei az osteoarthritisnek?

Már önmagában az étvágy megváltozása és a folyamatos letargikus állapot arra utalhatnak, hogy bizony valami nem stimmel az állatnál. Ezek többféle betegséget is feltételezhetnek, azonban, ha ezek mellé társul a merevség, sántaság is, már lehet gyanakodni a porckopásra.

Az is igen rendellenes és negatív változás, hogy a kedvenc, aki eddig bújt a gazdájához, kérte a simogatást, most kifejezetten ódzkodik ettől. Az érintés, simogatás hatására ingerlékeny lehet a porckopástól szenvedő kutya.

Roppant lényeges, hogy a furcsaságok tapasztalása után lehetőleg minél hamarabb állatorvoshoz vigye a gazda a kutyáját. Ott a szakember megfelelő útmutatást adhat a további kezelésekhez.

DogSeatone zöldkagyló koncentrátum porckopás ellen

A beteg kutyáknál az ízületvédelem kulcsfontosságú tényező, amellyel kapcsolatban napjainkban nagyon sokféle készítmény, termék létezik. A DogSeatone zöldkagyló koncentrátum igen népszerűnek számít ezen a területen, mert olyan összetevőket tartalmaz, amelyek képesek lehetnek felvenni a harcot a porckopással.

A termék magas fokon gondoskodik az ízületvédelemről.

Felkeltettük az érdeklődését a DogSeatone zöldkagyló koncentrátummal kapcsolatban? Ha kedvencén tapasztalja az említett problémákat, kezdje el mihamarabb adagolni neki a terméket!

Bővebb információkért keressen minket az elérhetőségeinken!