Blog

Milyen esetekben ajánlott csontpor kutyáknak?

2023.05.03 11:05
Milyen esetekben ajánlott csontpor kutyáknak?

Ön tudja, melyek azok az esetek, amikor az átlagosnál is fontosabb a kalcium bevitel kedvence számára? Mutatjuk, mikor nélkülözhetetlen a csontpor kutyáknak!

Ahogy nekünk, embereknek, úgy leghűségesebb barátaink számára is elengedhetetlenek a különféle ásványi anyagok, melyek között kiemelt figyelmet érdemel a kalcium. A csont és fogazat erősítése mellett ez felel számos anyagcsere-folyamat normál működéséért, így tehát a megfelelő mennyiség híján hiánybetegségek léphetnek fel és a sérülések esélye is jelentős mértékben nő.

Az ilyen problémáktól természetesen minden lelkiismeretes gazdi szeretné megkímélni kedvencét, ehhez viszont tudni kell, mi az az életkor, állapot, illetve egyéb tényező, ami kritikusnak számít kalcium szükséglet szempontjából. Vegyük sorra, melyek azok az esetek, amikor a kalcium pótlás kutyáknak az átlagosnál is fontosabb!

  • A kölyökkutyáknak 1 éves korukig extra kalciumra van szükségük ahhoz, hogy egészségesen fejlődjenek és növekedjenek.
  • Az életkorral összefüggő mozgásszervi betegségek elkerülése érdekében az idős ebeknek többet kell kapniuk ebből az ásványi anyagból.
  • Megnövekedett kalcium igény jellemzi a vemhes és szoptató szuka kutyákat, mivel azok saját szervezetük tartalékaiból táplálják kicsinyeiket.
  • Bizonyos közepes- és nagytestű kutyafajták esetében a gyors ütemű növekedés miatt kell külön figyelmet szentelni a kalcium bevitelnek.
  • A csontozat nagyobb igénybevétele egyértelműen megköveteli a kalcium pótlást, ezért a munkakutyáknak mindenképpen többet kell kapniuk.

A felsorolt esetek mindegyikében ajánljuk a DogBone csontport, ami lényegében egy étrendkiegészítő kutyák számára kifejlesztve. A komplett szarvasmarha csontpor fedezi a szervezet megnövekedett kalcium szükségletét, amivel segít megelőzni a problémákat, illetve adott esetben kezelés kiegészítője is lehet.

Jó választás, ha a kutya tápot kap, de főtt ételek, illetve barf étrend mellé is javasolt, sőt, az alacsony allergén faktornak köszönhetően csontport még allergiás ebek is kaphatnak. Ha mindezek alapján úgy véli, hogy az Ön kedvencének is szüksége lenne DogBone csontporra, adja le rendelését webáruházunkban!