Blog

Zöldkagylópor kutyáknak: a mozgékonyság záloga

2023.09.06 11:14
Zöldkagylópor kutyáknak: a mozgékonyság záloga

A zöldkagylópor kutyáknak egy nélkülözhetetlen táplálékkiegészítő, ami segít megőrizni az ebek egyik legnagyobb kincsét, a mozgékonyságot!

Nincs olyan eb, amelyik ne szeretne olyakor lustálkodni egy kicsit, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy valójában nagyon is aktív állatokról van szó, olyanokról, amiknek lételeme a mozgás. A kutyák testi-lelki egészségének alapvető feltétele az életkornak megfelelő, rendszeres testmozgás, a porc- és ízületi betegségek azonban bármikor kíméletlenül lecsaphatnak, megfosztva őket a kalandozás és játék örömétől.

A túlsúly és az intenzív igénybevétel is vezethet ilyen problémákhoz, a korosabb kutyáknak pedig szinte mindegyike küzd mozgásszervi panaszokkal. Egy kutatás szerint a 8 év feletti négylábúak 80%-a érintett valamilyen kopásos, azaz degeneratív ízületi betegségben. Ha figyelembe vesszük, hogy az ebek átlag életkora 10-12 év, máris egyértelmű, hogy olyan problémáról van szó, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Bár fájdalmaikról nem tudnak beszámolni a kutyák, akadnak olyan intő jelek, amikből mozgásszervi panaszokra következtethetünk. Ha csökken az eb mozgékonysága, sántikál és a szokásos séta közben is meg-megáll, akkor bizony táplálékkiegészítőre van szüksége. Amit mi ajánlunk, az az új-zélandi zöldkagylópor kutyáknak kifejlesztett változata, ami elsősorban magas glükozamin tartalmának köszönhetően vívta ki a szakma és persze a gazdik elismerését.

A glükozamin egy természetes anyag, ami támogatja a porcok és ízületek fejlődését, illetve regenerációját, továbbá segít csökkenteni a porcszövet és ízületi folyadék állapotának romlását. Akár néhány hét alatt jelentősen javítja a kutyák életminőségét, hiszen enyhíti a gyulladást és a mozgásszervi panaszok okozta fájdalmat is.

Mivel a zöldkagylópor kutyáknak megelőzésképpen is hatékony, kortól és állapottól függetlenül minden ebnek ajánlott. A megfelelő táplálék, illetve életmód azonban akkor sem hanyagolható, ha a négylábú megkapja a szervezete számára szükséges glükozamint, ezek ugyanis nem helyettesítik, hanem kiegészítik egymást. Kedvence mozgékonysága bizonyos szempontból az Ön kezében van, kattintson és rendeljen bátran!